diverse werken

uit 2010 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Concert

2016

Prachtig om te zien: de schaduwpartijen van de zaallichten tijdens een concert in de Beurs van Berlage.

Daily routine: De Afwas

2010

Daily Routine draait om dagelijks terugkerende dingen. De afwas is er één van. In de tekening "De Afwas" is de afwas op diverse dagen getekend. Zo zie je bijv. dezelfde kopjes over het aanrecht verschuiven.

Daily routine: De Koffietafel

2010

De koffietafel is een belangrijke ontmoetingsplek tijdens een werkweek. Ook dit is een dagelijks terugkerende routine waar de koffiepot graag rondgaat, en de doos bastognekoeken.

Daily routine: Het atelier

2010

De dagelijkse gang van zaken in het atelier wordt in deze tekening verteld. Op een plank staan terpentine, trechters, doekjes en kannetjes om penselen mee schoon te maken. Ze staan ongeveer altijd op dezelfde plaats, maar ze blijken zich wel te verplaatsen.

Daily routine: Keukentafel

2010

Mijn keukentafel is het centrum van alle activiteiten in huis. Dat realiseert een mens zich niet totdat hij een aantal dagen achtereen een tekening maakt van die keukentafel.

Daily routine: Koken

2010

Koken is ook een dagelijks terugkerende activiteit. De basis voor dit werk wordt gevormd door boodschappenbriefjes: zonder boodschappen is er niets te koken.

Lucebertmuseum?

2010

In de Mariaschool in Heemskerk hebben een aantal kunstenaars hun atelier. Voor één van hen zocht men een ruimte om een toilet te realiseren. Het berghok in de gang kwam hiervoor in aanmerking. In ditzelfde berghok bleek Lucebert een slaapplek gehad te hebben, toen hij in 1947-1948 aan een muurschildering werkte. Zo ontstond er een polemiek in de plaatselijke kranten over Lucebert, géén toilet in het slaaphok van Lucebert, een boek over Lucebert en Heemskerk en het idee om van het berghok een heel klein museum te maken. Tot nu toe is er niets veranderd en is en blijft het berghok berghok. Al deze gegevens heb ik verwerkt in één tekening.

oude vrouw in schort

2010

oude vrouw in schort

portret van een oude man

2010

door het portret op te knippen in vierkanten en deze ad random te tekenen ontstaat er een spannende, vervreemdende invulling van het portret